Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Posjetite multimedijalnu izložbu Judita 500

U novoobnovljenoj Staroj gradskoj vijećnici povodom 500. obljetnice prvotiska prvog književnog djela na hrvatskom jeziku, epa Judita Marka Marulića, danas od 17 do 19:30 sati posjetite multimedijalnu izložbu 'Judita 500' koju je pripremio Muzej grada Splita u suradnji s Centrom Marulianum i Gradskom knjižnicom Marka Marulića.

Autorice izložbe su kustosice Muzeja grada Splita Darka Perko Kerum i Marija Plazibat, dizajnerica postava je Nikolina Jelavić Mitrović, a stručne suradnice Judite 500 Branka Brekalo i Dina Vuletin Borčić. Autor većine tekstova za izložbu je dr. sc. Bratislava Lučina iz Marulianuma, a mr. sc. Branko Jozić uz savjetničku ulogu pripremio je i bibliografiju Judite. Autor ilustracija je Milan Trenc koji ih je izradio prema motivima iz Judite, a pripremi izložbe doprinijeli su i dr. sc. Ana Šimić koja je pisala o začinjavcima, te fra Domagoj Runje koji je autor tekstova o biblijskoj "Juditi". Detaljnije o izložbi pročitajte ovdje.

Istovremeno u prostoru može boraviti do 25 osoba. Izložba se može posjetiti danas od 17 do 19:30 sati odnosno radnim danom od 10 do 14 te od 17 do 20 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati. Izložba traje do 4. listopada 2021.